Shutterstock / StockStudio Aerials
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / StockStudio Aerials

Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogenskadaster: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?

PolitiekHet zorgbudget voor een oudere in een rusthuis of genieten van een sociaal tarief: CD&V zet in haar programma de deur open om die steun niet alleen afhankelijk te maken van jouw inkomen, maar ook van jouw bezittingen - van huizen tot beleggingen en aandelen. Volgens experten heb je daarvoor een vermogenskadaster nodig, iets waar Groen, PVDA en Vooruit al langer voor pleiten. Samen met prof fiscaal recht Michel Maus leggen we uit wat dat voor jou zou veranderen. Deze drie pijlers van je vermogen kan de fiscus in kaart brengen.

148 reacties

  • Jef Van de Water

    1 week geleden
    Wil je een eerlijke sociale zekerheid, dan moet je misschien eerst de sociale fraudeurs eens aanpakken.
  • Gino Denil

    1 week geleden
    Sociale rechten verkrijg je doorgaans door het bijdragen via sociale bedragen voor ziekte, zorg en werkloosheid. Krijgt men die sociale bijdragen die men tijdens zijn leven gestort heeft dan terug als men een huis heeft of een spaarrekening die te gevuld is. Of wil de CD&V zoals liberalen en conservatieven die gewoon ook cadeau doen aan de ondernemers.
  • Hubert Vanmechelen

    1 week geleden
    Ach wat! 4 v/d 7 partijen zijn gewonnen voor een vermogenskadaster maar zonder meerderheid in een VL-regering komt die er niet. Afwachten dus.
  • oswald billiet

    1 week geleden
    Het zou België niet zijn mochten er geen achterdeurtjes worden geïnstalleerd om de dure pil wat te ontwijken. Een van die achterdeurtjes, beter achterpoorten, zijn de NV de naamloze venoodschappen. Daar kan men gerust en uit het zicht parkeren. En wat zal men doen met de banken die vandaag dank zij hun lage interestuitkeringen vele miljarden winst maken?
  • richard lenssens

    1 week geleden
    De Staat weet beter dan jij zelf wat je vermogen is als je niet alles onder Uw matras steekt maar o wee je gaat met 5000€ naar de bank ,kan je gaan uitleggen vanwaar het komt.Zo verkocht ik een wagen ,de koper betaalde in contanten,voor mij geen probleem maar op de bank moesten ze wel weten vanwaar geld kwam en dan komen ze steeds met de uitleg dat het wel eens crimineel geld zou kunnen zijn,nee men wil weten waar iedere euro zit dat is het probleem en dan spreekt men van vermogenkadaster