VRT-CEO Frederik Delaplace.
Volledig scherm
PREMIUM
VRT-CEO Frederik Delaplace. © VRT / BELGA

Nieuw programma ‘Knappe koppen’ veroorzaakt nieuwe rel bij VRT: “Schaamteloos en cynisch”

Een soort van ‘Topdokters’, maar dan over straffe Vlaamse ingenieurs: dat moet ‘Knappe koppen’ op VRT worden. Maar het programma is, lang voor de eerste opname, bron van alwéér een nieuwe rel over de openbare omroep. De VRT-top zou al te graag de 500.000 euro subsidie van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) hebben aanvaard, zonder inhoudelijk debat over zo’n programma. En dat is, volgens critici, niet de eerste keer. Wij gingen na wat er precies aan de hand is bij de openbare omroep.

57 reacties

  • jack vandenhende

    1 week geleden
    Wat is het probleem ? . PS heeft al 5 decennia de Franstalige openbare omroep in handen , en daarmee zitten Groen , Vooruit , CD&V en OVLD in Vivaldi , waarin de PS ook alles in handen hebben . Dus nog eens , wat is het probleem .
  • San Pauwels

    1 week geleden
    Het begin van het einde: politici bepalen wat erop tv komt. Het programma "Verhaal van Vlaanderen" werd op vraag van politici gemaakt (doel: ons beïnvloeden). Het is altijd hetzelfde liedje er is nooit geld, maar als politici een programma willen dan is er plots geld genoeg. De Raad van Bestuur bestaat voornamelijk uit blauwe partijen: N-VA (4 zitjes), VB (2 zitjes), Open VLD (2 zitjes). Zoals Doe Maar het zo mooi verwoordde: "Hé! Er is geen bal op de tv." Hopelijk na verkiezingen: geen N-VA.
  • Elisa Brees

    1 week geleden
    VRT is een tv zender die onderhouden wordt met ons belastingsgeld. Op z'n minst zouden we toch mogen verwachten dat zij neutraal zijn. Al jarenlang domineert het linkse gedachtengoed de verschillende programmas. Meer educatieve programmas en minder (altijd dezelfde) tot vervelens toe weinig interessante BV's zou al een eerste stap zijn.
  • Gilbert Van den Berghe

    1 week geleden
    Er is geen ' bepalende ' invloed vanuit de politiek op de ' inhoud' van programma's van vrt. Dat wil men laten uitschijnen.Wie meer dan één keer neutraal naar vrt programma's kijkt weet dat, ziet dat. Er is wel vanuit bepaalde politieke hoek een geduw in de richting commerciële zenders en er wordt daar niets achterwege gelaten om problemen te zien bij vrt . En hoe minder geld men vrijmaakt (politiek) hoe slechter vrt kan functioneren, beste systeem om iets goed kapot te krijgen.
  • August Fresnel

    1 week geleden
    Enkel documentaire en educatieve programma’s subsidiëren. Amusement, reality, soaps en sporten horen bij een commerciële zender!