Het Russische dreigement komt er als reactie op de uitspraak van  de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron.
Volledig scherm
Het Russische dreigement komt er als reactie op de uitspraak van de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron. © ANP / EPA

LIVE OEKRAÏNE. Moskou wil met nucleaire dreiging “westerse heethoofden afkoelen”

OEKRAÏNERusland dreigt Britse militaire doelwitten in en buiten Oekraïne aan te vallen en gaat ook testen uitvoeren met tactische nucleaire wapens. President Vladimir Poetin heeft hiervoor de opdracht gegeven. “De bedoeling is om het Westen af te schrikken", klinkt het. In Oekraïne wordt eerder gelaten gereageerd. “Nucleaire chantage is niets nieuws”, stelt de woordvoerder van de militaire inlichtingendienst. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

343 reacties

  • luc vanderlinden

    5 minuten geleden
    China heeft de sleutels van deze oorlog in handen. Als zij aan Rusland duidelijk maken dat de speeltijd voorbij is dan stopt het !
  • luc vuerings

    16 minuten geleden
    Een kindertuin maar wel met mogelijke grote gevolgen
  • Johan Snauwaert

    35 minuten geleden
    Poetin zal nooit een kernwapen op Kiev gooien als hij er ooit één dropt zal het op een kleinere stad in het westen van Oekraïne zijn dan hebben zijn troepen er geen last van
  • Jean De Visser

    36 minuten geleden
    Wie zaait zal oogsten ! Zou het kunnen dat Putin zijn stoeltje voelt wankelen ?
  • Polutnik Ronald

    38 minuten geleden
    Dat hij die nucleaire wapens nu nog moet testen zegt toch al genoeg , de navo heeft deze nucleaire wapens allang klaar voor te gebruiken en niet voor te testen . Altijd en maar steeds dreigen , iets anders kennen die Russen niet . Ik zou zoals Macron zeggen , grondtroepen met betere gesoftificieerde wapens en raketten met ook afweer geschut erbij . En als dat nog niet helpt dan maar massaal gevechtsvliegtuigen inzetten aan het front .